Zahvale


 

Janko Kovačič rojen 1950 se je približal svetu fotografije konec 70.let, ko je kot samouk začel razvijati in tiskati sam na domu. Med njegovimi učitelji bi omenili mojstra Jožeta Kološo iz Kopra, ki je s skupnim krajinskim snemanjem navdušil ne le Kovačiča, ampak tudi ostale prijatelje, ki so leta 1980 ustanovili krožek Foto Trst 80. Med predsedniki krožka, Duilio Vecchiet, Antek Seražin, Darko Bradassi, ... Mirna Viola, Marko Civardi, je bil za obdobje 1989-1995 sam Janko Kovačič.

 

V več kot 30 letih udejstvovanja je imel številne razstave, samostojne v Sežani in Kozini (SLO) ter v Bazovici, Štanjelu, na Opčinah, Kolonkovcu, Trebčah, Padričah, Devinu, Šempolaju in Mavhinjah na Tržaškem. Gre omeniti tudi skupinske nastope v okviru tržaškega krožka, ki se sedaj naziva Fotovideo Trst 80: v Gorici in Topolovem (dia projekt o Blumarjih).

 

Njegovi najljubši posnetki nastajajo na Krasu, svoj lirični in svetel objektiv pa posveča detajlom, skoraj pozabljenim predmetom iz ropotarnice zgodovine in krajevne materialne kulture, malim in odraslim prebivalcem Krasa. To je lepo razvidno tudi v pričujočem sklopu Mikro makro kozmos., ki ga skupaj ponujata s Štefanom Grgičem.

 

Janko Kovačič je bil deležen več priznanj za svoje ustvarjanje: prve nagrade na natečaju v Novi Gorici leta 1990 na temo vode.

 


Spletno stran so sofinansirali:
Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma Trgovinska zbornica iz Trsta - Camera di Commercio di Trieste Pokrajina Trst - Provincia di Trieste

Slovensko deželno gospodarsko združenje - Unione Economica Regionale Slovena
  Tel.: +39 040 67248 Fax.: +39 040 6724850 E-mail: info@sdgz.it - Privacy
  SDGZ - Slovensko Deželno Gospodarsko Združenje - Ul. Cicerone, 8 - 34133 Trst (TS) - D.št. 00972010326

ATTENZIONE! Questo sito utilizza i cookie e tecnologie simili.

Se non si modificano le impostazioni del browser, l'utente accetta. Dettagli

Capisco